Ishta Nupa Paynter

Tulenvartija Ishta Nupa kulki jo edesmenneen Lakota vanhimman Isoisä Wallis Black Elkin opissa ja on järjestänyt Pyhiä Inipi seremonioita jo yli 20 vuotta Bermudassa. Charles Lawrence on tuntenut Ishta Nupan jo ennen kuin vei Wallis Black Elkin Bermudaan. Heti kun Wallis Black Elk näki Ishta Nupan, hän tunnisti hänessä uinuneen lahjan kantaa Lakota hikimaja perinnettä tarkalleen hänen antamiensa ohjeiden mukaan.

Ishta Nupa tulee opettamaan meitä Inipin rakentamisen ja kaiken siinä tapahtuvan merkityksen. Jokainen vaihe on pyhä osa seremoniaa itsessään, hikimajan rakentaminen, alttarin ja tulikehän asettaminen. Ishta Nupa haluaa muistuttaa, että vaikka kaikki on tapahtumassa pyhää, ei siitä tule puuttumaan ilo.
Sana Inipi merkitsee uudelleensyntyä. Tämä matka uudelleensyntymään on aina tuntematon, myös Ishta Nupalle itselleen, kun tulee uusien ihmisten asuinsijoille. Ishta Nupa kertoo olevansa hetkessä kiinni ja kaikki tarkemmat ohjeet ja tarinat tapahtuvat paikan päällä Inipi seremoniaa rakennettaessa. Ishta Nupa tulee kiitollisin ja nöyrin mielin palvelemaan meitä, jotka haluamme osallistua tähän pyhään uudelleen syntymän seremoniaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.