Vuoren Henki

Haluatko tulla mukaan pyhiinvaellukselle Kolin voimapaikkaan, suomalaisuuden sydämeen?

Haluatko löytää syvemmän yhteyden omaan kansansieluumme ja luontoomme?

Oletko kiinnostunut inkojen muinaisesta viisaudesta ja seremonioista?

Kaipaatko lämminhenkistä leiriyhteisöä, joka vaalii luontoyhteyttä, rakastaa musiikkia ja tukee lapsien kasvua?

Tervetuloa mukaan Neljän Tuulen kesäleiriin 2024 – unohtumaton matka Vuoren Hengen ja Äiti Maan voimaan! Teemme yhdessä pyhiinvaelluksen Kolin huipuille tekemään seremonian Vuoren Hengen ja siihen liittyvän yhteytemme vahvistamiseksi.

Neljän tuulen kesäleiri 2024 järjestetään tänä vuonna Lieksassa Kestikievari Herranniemessä  ke-su 24.-28.7.2024 siten, että keskiviikko illalla voi jo saapua paikalle, mutta varsinainen leirin avaus on torstaiaamulla.

Tapahtumassa keskitymme kirjaimellisesti Vuoren Henkeen, Äiti Maan voimaan.

OHJELMA/ESIINTYJÄT

Tapahtumaan olemme kutsuneet Qero intiaanien pacon/shamaanin don Alejandro Apazan Perusta, Andien pyhältä vuorelta. Qero alkuperäiskansa on arvostettu, koska he pystyivät säilyttämään inkojen muinaisen viisauden elossa pakenemalla Cuscon alueen korkeille vuorille ilman, että espanjalaiset valloittajat kykenivät vaikuttamaan heihin. Qerojen mukaan NYT on aika, jolloin heidän ennustuksensa kotkan ja kondorin yhteen tulemisesta toteutuu. Tämä tarkoittaa, että he haluavat jakaa viisausopetuksiaan niille, ketkä ovat aidosti ja kunnioituksella niistä kiinnostuneita. Kotkan ja kondorin ennustus kertoo uuden ajan (Pachacuti) tulemisesta, joka perustuu yhteistyöhön, harmoniaan ja Maaemosta välittämiseen. Tässä ajassa alkuperäiskansojen viisaus (kondori) ja länsimainen tieto/teknologia (kotka) tulevat yhteen, ja ihmiskunta nousee erimielisyyksien yläpuolelle ja tulee yhteen puolustamaan kaikkea elämää ennen näkemättömällä tavalla.

kuva: Marjo Tynkkynen

Kotimaisena pääesiintyjänä meillä on Miika Vanhapiha. Miika on Karhun kansan vuonna 2013 rekisteröidyn uskonnollisen yhdyskunnan perustajajäseniä. Karhun kansan toiminta nojaa itämerensuomalaisen mytologian ja kalevalaisen epiikan ilmentämään viisaus perinteeseen, jonka ytimessä ovat esivanhempien ja luonnon kunnioitus, tasapainon tavoittelu ja jatkuvuudenhallinta, sekä karhun asema myyttisenä kantavanhempana.

”Väenuskosena ja -tapasena parantajana mie yhistän meijän vanahakantasta noitaperinnettä myöhemmin kehittyneesseen tietäjjyythee. Ko mie nostan luontoa ja ryhyn ossaajan tekoihin, mie turvau´un sanaväen ohella minun kannukseen ja rahistimmii, myrrystävvään loihtimisseen, haltioituvvaan intomieheyteen, sekä yksinkertaseen kaheksantavuseen noitalauhluun. Son karhun väki minun noitatoimissa ja tietomiehen teoissa aina. Karhunpalavonta on minun elämää.”

kuva: Lea Kömi

Pyhän rukouspiipun kantaja Virko Kolulahti kokoaa yhteen kotimaisen ja ulkomaisen perinteen leirin teeman ympärillä, kun piippu ja sen tarina tuovat yhteen alkuperäiskansojen ennustuksia. Seremoniallinen piippu on tietyntyyppinen piippu, jota useat Amerikan alkuperäiskansojen kulttuurit käyttävät pyhissä seremonioissaan. Piippu ja piipun savu on kommunikointiväline ihmisten ja pyhien olentojen välillä.

”Neljä Tuulta on yhteyksien luoja, jonka tarkoituksena on avata kanavia kaikkiin suuntiin. Avata tietoisuuttamme ja tunnistaa esivanhempiemme, sekä perinteiden myötä uusia alueita itsessämme. Tulla tietoiseksi ympäristöstä, havaiten ja hengittäen hetken voimaa. Neljä Tuulta on yhteisö, joka todistaa perinteitä ja seremonioita kunnioittaen. Suuri taito on hyväksyä kanssakulkijat sellaisena, kuin he ovat. Neljä Tuulta on nöyryyttä, luonnon ja Äiti Maan kunnioitusta, sekä huomioita miten paljon Pyhää onkaan jokaisessa hetkessä. Ja ennen kaikkea sitä, mitä voimmekaan oppia toinen toisiltamme.”

Magdalenan (Vaskilintu) rakkaus ääneen on johtanut hänet poikkeukselliselle elinikäiselle matkalle etsimään tapoja käyttää ääntä ja musiikkia siltana ihmisten välillä. Hänellä on klassinen laulutausta, vuosikymmenen kokemus seremoniallisesta musiikista ja tekee musiikkia suomenkielellä, runoista ja loitsuista. Magdalena tarjoaa tilaa luoville prosesseille, transformaatiokokemuksille, jotka kulkevat olemisen fyysisten, henkisten ja emotionaalisten ulottuvuuksien läpi.

”Esi-isämme lauloivat yhdessä kukkuloilla, kallioilla, vuorilla, luolissa ja resonanssipaikoissa luodakseen jaetun todellisuuden, tullakseen yhdeksi. Jopa paikantamaan paikkoja äänen ja kaiun avulla.

Animismiin kuuluu uskomus, että kaikilla aineellisilla ilmiöillä on tietoisuus, että henkisen ja fyysisen (aineellisen) maailman välillä ei ole todellista eroa ja että henki tai tietoisuus ei ole olemassa vain ihmisissä vaan myös muissa eläimissä, kasveissa, kivissä, maantieteellisissä piirteissä, kuten esim. vuorissa tai muissa luonnonympäristön ilmentymissä.

Vuorten laulu – laulutyöpajassa tutkimme näitä teemoja ja ulottuvuuksia äänillämme saadaksemme yhteyden luontoon ja vuorenhenkeen.”

kuva: Juuso Jokiniemi

Toteutamme yhteisen pyhiinvaelluksen Kolin huipuille, missä teemme seremonian Vuoren Hengelle ja vahvistamme siten siihen liittyvää yhteyttämme. Koli on Suomen kansallismaisemaa parhaimmillaan. Ukko-Koli ja sen viereiset huiput ovat jäännöksiä vuorijonosta, joka vuosimiljoonia sitten kulki pitkin Itä-Suomea kohoten jopa 7000 metrin korkeuteen. Kolin korkein huippu on tänä päivänä 347 metriä merenpinnan yläpuolella. Ukko-Kolin uskotaan olleen pyhä paikka jo muinaissuomalaisille.

Leirillä on myös ohjelmassa musisointia, yhteistä ajanvietettä, puhekeppipiirejä sekä saunomista ja uimista. Luvassa on uskomattomia rumpumatkoja, hienoja kansainvälisiä ja kotimaisia asiantuntijoita, paikan viehättävä ilmapiiri, tanssia, musiikkia – ota oma soittimesi mukaan jameihin, ja ennen kaikkea Neljän Tuulen yhteisöllinen henki!

Tänä vuonna lastenohjelmaa on tulossa joka päivälle. Lapsissa on tulevaisuus myös Neljän tuulen yhteisössä. Luvassa on yhdessä olemista, käsillä tekemistä ja musisointia.

Huom! Leiriohjelman muutokset mahdollisia!

OSALLISTUJAMAKSUT

Leiristä peritään osallistujilta osallistujamaksu, joka käytännössä menee leirikulujen kattamiseksi. Osallistujamaksu kattaa ohjelman, ruokailun, yhteiskuljetuksen leiripaikalta Kolille ja takaisin, saunomisen sekä majoituksen telttapaikassa tai sisätiloissa. Toivomme myös jokaiselta osallistujalta pientä vapaaehtoista talkootyötä esim. keittiössä vihannesten pilkkomiseen. Mahdollistamme myös osallistujamaksun maksamisen kahdessa osassa. Ota yhteyttä yhdistykseemme, jos tarvitset räätälöidyn maksusuunnitelman.

Liput: Holvista

LEIRIN LIPUT

Lasten hinnat ovat 4-12 -vuotiaille, alle 4 -vuotiaat ilmaiseksi

Super Early bird hinta lapsille (vain 10 paikkaa): 200e/sisämajoitus, 100e/telttamajoitus

*Early bird jäsenhinta (voimassa 30.4.2024 asti): aikuiset 440e/sisämajoitus, jäsenten lapset 300e/sisämajoitus, aikuiset 380e/telttamajoitus, jäsenten lapset 250e/telttamajoitus

*Early bird ei jäsenhinta (voimassa 30.4.2024 asti): aikuiset 490e/sisämajoitus, lapset 350e/sisämajoitus,  aikuiset 430e/telttamajoitus, lapset 300e/telttamajoitus

*Normaali lippu jäsenhinta: aikuiset 490e/sisämajoitus, jäsenten lapset 350e/sisämajoitus, aikuiset 430e/telttamajoitus, jäsenten lapset 300e/telttamajoitus

*Normaali lippu ei jäsenhinta: aikuiset 540e/sisämajoitus, lapset 400e/sisämajoitus, aikuiset 480e/telttamajoitus, lapset 350e/telttamajoitus

RUOKAILUT

Osallistujamaksu sisältää seuraavat ruokailut:
Torstaina: aamupala, lounas, päivällinen, iltapala
Perjantaina: aamupala, lounas, päivällinen, iltapala
Lauantaina: aamupala, lounas, päivällinen, iltapala
Sunnuntaina: aamupala, lounas

Leiriruokana on kasvisruokaa. Erityisruokavaliot toivotaan ilmoitettavan etukäteen sähköpostiin: info (at) fourwinds.fi

MAJOITUS

Majoitus tapahtuu joko sisätiloissa, omassa teltassa tai omassa retkeilyautossa.

Herranniemi – Luhtiaitta

KESTIKIEVARI HERRANNIEMESTÄ:

Herranniemen löytää keskeltä kauneinta Pohjois-Karjalaa: Lieksasta, Vuonislahden kulttuurikylästä Pielisen ääreltä ja Kolin vastarannalta. Rantamaisema on kaunis ja viihtyisä Herranniemessä. Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen Paateri, Pikkukilin elämyspuisto, Ruunaan kosket, Koli, Patvinsuon kansallispuisto ja monet muut retkikohteet ovat tunnin matkan sisällä Herranniemestä. Herranniemi on toiminut kestikievarina jo 1800-luvun alussa. Tänä päivänä Herranniemi toimii kestikievarina jo neljännessä sukupolvessa – vanhaa perinnettä kunnioittaen.

YHDISTYKSESTÄ

Neljän tuulen yhdistys on toiminut yhdistyksenä jo 27 vuotta. Se kutsuu ja kokoaa yhteen ihmisiä omakohtaiseen ja yhteisölliseen kokemiseen, löytämiseen, vuoropuheluun ja ilmaisuun. Erikulttuuristen esivanhempiemme henkisen perinnön elävänä säilyttäminen, suomalaisten juurten tutkiminen sekä yhteisten ihmisyyden juurien etsiminen ja kokeminen ovat sen toiminnan tärkeitä lähtökohtia.