2017 – Synnyt syvät

Järjestyksessään 21 Four Winds vuosi lähti innolla käyntiin. Kesätapahtuma järjestettiin Rautalammilla 27-30.7.2017. Tapahtumapaikkana oli Sahala -elämysten ja ystävyyden kartano. Luonnonkauniilla paikalla järven ja kahden virran ympäröimänä. Leiriin osallistujia oli noin 60 hlö.

Synnyt Syvät -leiriteema, joka kutsui tutkimaan omia ja yhteisiä juuriamme, itse kunkin tosinta olemusta. Tapahtuma kytki meidät Pohjantähden reitille, kohti Päivölän valoa, Otavaisen olkapäille.

Pohjantähden reitille meidät kuljetti luonto-opas, henkinen valmentaja Juha Kivinen. Kansainvälisinä tietäjinä kanssamme oli Charles Lawrence, monen eri alkuperäiskansan sanansaattaja. Charlesin johdatuksessa on hyvä kulkea omaa sisintään kohti ja antautua hetkeen. Christiana Harle, shamaani ja tietäjä, pitäen meille piirin keskustelumahdollisuuksineen, sekä vahvan savusaunarituaalin, jossa synnyttiin uudelleen.

Intiasta Swami Atmanada Puri, sekä vaimonsa Swamini Anuradha Puri toivat jälleen upean Hawan seremonian, jossa rukoilimme esivanhemmille ja edesmenneille. Tähän Hawan seremoniaan otettiin mukaan vahvat uhrilahjat ruokien muodossa. Teimme kauniin piirin ja seremonian, jossa jokainen sai vuorollaan antaa tulelle lahjan ja rukouksen. Tämän seremonian mestareina toimi Charles ja Swami.

Anup Henrikki ja Jaana Niva toivat leirillemme tanssia ja hengitysharjoituksia. Mukana olivat myös muusikot Jukka-Pekka Lilja, sekä Mercedes Krapoviskas.

Simo Sulvan iso TiiPii tarjosi meille jälleen turvallisen ja tiiviin tilan keskittyä ohjelmaan.

  Leiri oli luonteeltaan henkilökohtainen tutkimusmatka ja kasvukokemus. Rakensimme leirillä toteemin, Sammon Akselin, jolle veimme rukouksia nauhojen muodossa ja koristelimme salon höyhenin ja helmin. Tämä Sammon Akseli päätyi leirin jälkeen Virkon takapihalle, jossa voi vieläkin käydä lähettämässä voima- rukouksiaan Pohjantähden reitille.

Four Winds vuosi 2017 oli merkittävä ja laajeneva. Isoisä Charles Lawrence toi tullessaan suuria uutisia. Hän vei Four Windsin toteemiriipuksen Minnesotaan Voimien Kantajalle, Medicine Man, joka kokosi monia eri alkuperäiskansojen edustajia Minnesotaan, juuri ennen Synnyt Syvät -kesätapahtumaamme. Mukana Minnesotassa oli Etelä-Amerikan (kondorin) kansoja, mayoja, monia Meksikolaisia, sekä Pohjois-Amerikan ja Canadan intiaanikansoja, saamelaisia, tiibetiläisiä jne. Tilaisuus osui yhteen Mayojen Uuden Vuoden ja myös Uuden Kuun kanssa. Tapahtumassa sytytettiin puhä tuli, Nuevo Fuego -Uusi Tuli. Heimojen vanhimmat näkivät jo kauan, kauan sitten, että on tullut aika yhdistyä ja auttaa toinen toisiamme, yhtenä suurena perheenä, tässä elämän Luovassa Tanssissa.

Charles toi Minnesotasta tullessaan meille Pyhän Rukouspiipun. Tämä piippu yhdistää meidät Minnesotan piirin henkeen ja sydämeen. Piippu luovutettiin Virko Kolulahdelle, Hengenkantajalle. Piippu kuuluu suurempaan kokonaisuuteen ja on neljän suuremman piipun äiti. Tämä Neljän Tuulen piippu on Uuden Ajan piippu, joka tuo tullessaan piireihimme uutta voimaa ja vastuuta itsestämme ja siitä, miten voimme yksilöinä ja yhteisönä auttaa kokonaisuutta parempaan huomiseen.