Tervetuloa Heimojen neuvostoon!

Kutsumme teidät mukaan kaikkia meitä, koko luomakuntaa ja kaikkeutta hyödyttävään yhteistyöhön. Tätä työtä fasilitoi ja organisoi Four Winds tuki ry.

Olemme avanneet Facebook ryhmän, Heimojen neuvoston, johon kaikki yhteistyöstä kiinnostuneet ovat tervetulleita. Ryhmän moderoijiksi toivotaan ihmisiä eri yhteisöistä.

Tämän ohella olemme perustaneet Heimojen neuvosto foorumin nettisivuillemme, jonne kirjaudutaan tunnuksilla. Siellä voimme syventää keskustelua sekä työskennellä määrätietoisesti erilaisten aiheiden parissa. Foorumi ei ole julkinen. Kutsun foorumille saat pyytämällä esimerkiksi laittamalla viestin palutelaatikon kautta tai laittamalla yksityisviestin Messengerillä Sisko Pajarille.

Toiveemme on yhteistyö ainakin seuraavien asioiden puolesta: luonnon monimuotoisuus, metsät, vesistöjen ja lähteiden suojelu. Konkreettista toimintaa voivat olla yhteiset symposiumit (puhetilaisuudet), kirjalliset julkilausumat esimerkiksi lehtiin tai sosiaaliseen mediaan sekä ruohonjuuritason aktivismi tärkeiden asioiden puolesta.

Ensimmäinen yhteistyöehdotus tulee meiltä aloitteentekijöiltä ja se koskee luonnon monimuotoisuutta; voimmeko kirjoittaa julkilausuman, kirjoittaa artikkelin tai artikkeleja luonnon monimuotoisuuden merkityksestä rikastavassa vuorovaikutuksessa?

Aloitteen neuvostolle lähettää,

Four Winds tuki ry:n hallitus kutsuen ihmisiä tasavertaiseen vuorovaikutukseen.

Kutsun jakaminen on erittäin tervetullutta!

P.S. Jotta vältyttäisiin väärinkäsityksiltä, haluamme sanoa, että tarkoitamme tässä eri toimijoiden muodostamia ”heimoja”, jotka keskittyvät shamanismiin, kansanuskoon tai new age -perinteisiin.

Tässä määritelmämme: Heimo käsitteen määrittely tässä yhteydessä poikkeaa siitä, kuinka esimerkiksi alkuperäiskansojen heimot määritellään. ”Uusheimomme” pohjaa sosiaaliseen ja ideologiseen solidaarisuuteen. Tätä solidaarisuutta on esimerkiksi yhteinen toiminta päämäärien saavuttamiseksi. ”Heimolaisella” voi olla identiteetti, joka pohjaa poliittisiin intresseihin (esim. luonnon oikeuksien puolustaminen), uskontoon tai henkisyyteen (kuten luonnonusko, uuspakanuus tai muut perinteet) tai kulttuurisiin käytäntöihin (kuten luontoa kunnioittava elämäntapa).

Solidaarisuus toisiamme kohtaan voi tarkoittaa yhteisvastuullisuutta valinnoistamme tämän planeetan asukkaina, myötämielisyyttä ihmisiä kohtaan (vaikka he tekisivät virheitä) ja yhteenkuuluvuuden tunnetta varsinkin niiden kesken, jotka näkevät luonnon itseisarvoisena tai pyhänä.

Foorumi: https://fourwinds.fi/heimojen-neuvosto/
Facebook ryhmä: https://www.facebook.com/groups/420316842901164

Terveisin,
Neljän Tuulen hallitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.