Kevätpäiväntasauksen kutsu

”Rakkaat rummunrakentajat, yhteisöjen johtajat, seremoniallisten tanssien vetäjät ja muut. Olette kaikki perhettäni – Suomessa, Islannissa, Amerikassa, Tasmaniassa ja muissa paikoissa tämän pyhän pallomme pinnalla.

Tuon tiedoksenne äskettäisen visioni siitä, mitä ehkä voisi tapahtua JOS eri puolilla maailmaa kokoontuisimme runsaslukuisina yhteen rummuttamaan sydämen rytmiä ja kohdistaisimme tuon värähtelyn tietoisesti Äiti Maalle.

Teille, jotka ette tunne henkilökohtaista tarinaani, haluan kertoa 43 vuotta sitten saamastani näystä. (Pohjois-Amerikan luoteisosien alkuperäiskansat kutsuvat tällaista omissa perinteissään ´pilkahdukseksi´. Sen näkijä lähetetään matkalle ottamaan selville sen tarkoitus.)

Noihin aikoihin opiskelin tunnetun mytologin Joseph Campbellin johdolla. Koin tämän Näyn hänen luennollaan. Luennon aiheena oli Lakota-kansan myytti rikkoutuneesta vanteesta.

Luennon jälkeen kerroin Näystä Joelle. Kuten aina, hän kuunteli hyvin tarkkaan. Hän sanoi, että minun täytyy selvittää itselleni mitä se tarkoittaa.

Näkyni viesti: Mitä tapahtuisi, jos vuodenaikojen tasaus- ja seisauspäivinä alkaisimme taas kokoontua yhteen ja – aivan kuten esivanhemmatkin aikoinaan, juhlisimme elämää ja muistaisimme pyhän yhteytemme kaikkeen olemassaolevaan! Ihminen on pohjimmiltaan maata muokkaavana olentona yksi olemisen laji monien muiden joukossa.

Kuten monet teistä tietävätkin, olivat tuntemani Hopi-, rannikon Salish-, Lakota- ja Seneca-kansojen vanhimmat erittäin innokkaita avustamaan minua Näyn toteuttamisessa.
Näky on näiden 43 vuoden kuluessa auttanut minua ja monia muita palaamaan taas yhteyteen Äitimme Maan kanssa.

Täällä USA:ssa se johti lopulta Soshone-kansan muinaisen seremonian uudelleensyntymiseen. Kysymyksessä oli heidän versionsa tarunhohtoisesta henkien tanssista, Narayasta. Siitä on kulunut nyt 28 vuotta. Vuosittain n. 1000 ihmistä osallistuu tähän seremoniaan juhliakseen henkistä uudistumista.

Näky vaikutti osaltaan myös Neljän Tuulen yhdistyksen syntymiseen Suomessa, ja täällä olemme saavuttaneet nyt 23 vuoden iän. Minulla on nykyään myös harvinainen onni vierailla Islannin perheeni luona, missä olen voinut osallistua heidän kansansa henkeä ravitseviin Pyhiin Piireihin!

En siis millään voinut ennalta aavistaa mitä kaikkea tapahtuisi askeltaessani pitkin tuota polkua … näinhän aina vain seuraavan askeleen. Näkyni laatu puhukoon puolestaan! Tuhannet ovat hyötyneet osallistuessaan sen toteutumisen erilaisiin aspekteihin ja Hengen näin kutsuessa tulleet sen uudistaville vaikutuksille alttiiksi.

Ja sitten UUSI Näky: Mitä tapahtuisi, jos asialleen omistautuneet ihmiset kokoontuisivat Piiriin ja harmoniassa toinen toistensa kanssa rummuttaisivat sydämen pyhässä rytmissä! Otollinen ja merkittävä ajoitus olisi kuluvan vuoden 2019 kevätpäiväntasaus. Jätän yksityiskohtien suunnittelun teille, jotka kuulette ´kutsun´ osallistua tähän kokeiluun.

Aikavyöhykkeiden eroavaisuudet tulee tietysti ottaa huomioon. Silti, mieleen nousee nyt tapahtuma nimeltä ´Harmoninen herääminen´ (Harmonic conversion) johon tuhannet osallistuivat maailmanlaajuisesti. Niissä tilaisuuksissa joihin itse osallistuin, koimme dynaamisen ja hengen täyttämän ILON vahvistaneen meidän kaikkien elämänlaatua lukemattomin eri tavoin.

Jokin TODELLA kutsuu meitä – Äiti Maan ´Huuto´! Kuka haluaa liittyä mukaan Näyn toteuttamiseen?

Ole hyvä ja harkitse ehdotustani. Vetoaako tämä ´Huuto´ sinuun? Jos, niin haluatko täydestä sydämestäsi aktivoitua ja ottaa yhteyttä ystäviisi, oppilaisiisi, yhteistyökumppaneihisi? Voitte yhdessä luoda kevätpäiväntasauksen tapahtuman. Kevätpäiväntasaus on tasapainon aikaa … pimeää ja valoa on yhtä paljon. Kuvittelen, että meillä on yhteensä yli 2000 rumpua, jotka ovat yhteydessä toisiinsa.

Hengen täyttämä mielikuvitukseni sanoo, että nuo yli 2000 rumpua ottavat riemuissaan vastaan kutsun olla Läsnä kunnioittamassa Äiti Maata. Kutsu liikkukoon eteenpäin ihmiseltä toiselle. Vanhojen tarinoiden mahtava hämähäkki Iktomi, elämän Pyhän Verkon kutoja, kutsuu meitä yhteen! Kertokaa ajatuksistanne!”

Charles Lawrence

käännös: Tosha Einiö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.