Four Winds tuki ry:n 20 –vuotis juhlatapahtuma
Järjestettiin Lohjalla Rausjärven leirikeskuksessa, sekä majoitusta Rasalla Nummen Samoojien -partiolaisten tuvalla 27-31.7.2016. Tapahtuma keräsi parhaimpana päivänä yli 130 osallistujaa.
Leirillämme saattoi aistia, miten voimallisesti ihmiset etsivät luontoyhteyttä. Henkisiä ja eettisiä arvojaan ja omia juuriaan. Maailman ja luonnon nykytila puhuttelivat jokaista.
Juhlaleirimme tarkoitus oli myös koota yhteen neljän ilmansuunnan tietäjiä ja eri kulttuuriperinteen edustajia. Yhdistyksemme perustaja Teemu Kassila oli myös mukana leirillä ja esitti Kalevalaisia sananparsia Eero Peltosen säestäessä rummullaan.
Idästä: Tuvan kulttuuriperinteen tietäjä Rollanda Kongar, joka toi tullessaan tuulahduksen vanhasta Tuvalaisesta elämänkatsomuksesta ja luontouskosta.
Neljän Tuulen pitkäaikainen ystävä, Nenetsi Anastasia Lapsui ja miehensä Markku Lehmuskallio esittivät meille kalliomaalauksista kertovan elokuvansa ”Yksitoista ihmisen kuvaa”. Molemmat ovat tunnettuja ja palkittuja elokuvantekijöitä.
Buddhalaista perinnettä edustivat suomalaissyntyinen munkki Tae Hye Sunim ystävineen. Buddhalaisuutta esiteltiin keskusteluin ja elokuvan avulla.
Etelästä: Rentoutusopettaja, suggestioterapeutti ja shamaaniparantaja Minna Erkinharju esitteli meille Perun Inkojen perinteeseen nojautuvaa shamanismia.
Leirille saapui myös Swami Admananda Puri ja vaimonsa, suomalaissyntyinen Swamini Anuradha Puri. He tulivat Intiasta Jharkhadissa sijaitsevasta Shatan Asramista, jossa tehdään työtä lasten ja etenkin tyttöjen koulutuksen, sekä oikeuksien hyväksi. He pitivät meille Hawan -tuliseremonian maailman rauhan hyväksi. Tämä oli erittäin koskettava tilaisuus. Tuli syttyi vahvasti, vaikka satoi vettä. Ihmiset rukoilivat ja antoivat lahjoja tulelle ja kaikilla sama intentio, maailma rauha.
Lännestä: Yhdistyksemme perustajajäsen, isoisä, Amerikan alkuperäiskansojen sanansaattaja ja tietäjä Charles Lawrence oli koko leirin ajan läsnä ja piti meille monta pyhää piiriä ja keskustelutilaisuutta.
Länttä edusti myös yllätysvieraamme, Nevadan ja Kalifornian alueiden Washoe-heimon sanansaattaja Barbara James Snyder. Hän toimii tarkkailijana YK:n alkuperäiskansojen foorumissa. Leirillämme Barbara lauloi vedelle ja naisille suunnattuja lauluja, sekä piti naistenpiirin.
Pohjoisesta: saapui yhdistyksemme pohjoisen tulen vartija, kuvataiteilija, kirjailija ja sahamaani Johannes Setälä. Hän oli myös perustamassa Four Winds tuki ry:tä. Johannes piti meille oppilaansa Susanna Aarnion kanssa avausseremonian ja vahvan rumpupiirin, jossa todella soi yli sata rumpua. He myös osallistuivat loppuseremoniaan. Susanna on uskontotieteilijä, loitsujen, sekä itkuperinteen kantaja.
Christiana Harle toi myös oman osaamisensa piiriin. Hän on shamaani, rummunrakentaja, sekä erikoistunut mehiläisiin.
20-vuotis tapahtumamme musiikista vastasi
- Tuomas Rounakari, shamaaniviulisti, taiteilija, etnomusikologi ja itkijä.
- Kansanmusiikkiyhtye Tuima; Mercedes Krapoviskas, Jukka-Pekka Lilja, Miia Pitkänen ja Tapani varis
- Lea Kömi, Eero Peltonen, Virppi Venell, Anne-Marie Kekman esiintyivät etnomusiikin voimin.
Tapahtuman ruokailuista vastasi Virppi Venel Villin keittiönsä kanssa ja loihti meille maukasta kasvis- ja lähiruokaa.
Tulkkeina tapahtumassa toimivat Kristiina Salo, Tosha Einiö, Inna Ilivitzky, Rollanda Kongar.
Sophia Ehrnroot sponsoroi suuren TiiPiin uuden kankaan. Tiipiin läsnäolo oli leirillä korvaamaton. Saimme näet kokea koko Suomen kesäsää skaalan valtavasta ukonilmasta, kauniiseen auringonpaisteeseen.
Koko viisipäiväinen tapahtumamme kuvattiin Ville Tantun ja Hedda Halisen toimesta, sekä valokuvaajamme Lea Kömi oli koko ajan tarkkana kameransa kanssa. Näistä filmauksista on syntynyt kolme eri dokumenttia.
Tosha Einiö kirjoitti juhlaleiristä jutun Minä Olen -lehteen ja artikkelissa oli Lea Kömin ottamia valokuvia.